Matematik
funktionen g
26. marts 2008 af
kaldmiglukas (Slettet)
Nu prøver jeg igen, da sidste forsøg mislykkedes!
Funktionen g er givet ved forskriften:
1,5x^2 + 2,5x -1.
Angiv g'(x0), g'(2), g'(0) og g'(-2).
En eller anden som gider vise bare hvordan man laver én, for jeg fatter det overhovedet ikke!
Funktionen g er givet ved forskriften:
1,5x^2 + 2,5x -1.
Angiv g'(x0), g'(2), g'(0) og g'(-2).
En eller anden som gider vise bare hvordan man laver én, for jeg fatter det overhovedet ikke!
Svar #1
26. marts 2008 af Sentinox (Slettet)
Den afledte skal først bestemmes, og herefter indsætter du bare funktinsværdierne i udtrykket for den afledte (g'(x)).
//Sentinox
//Sentinox
Svar #2
26. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)
#1
Angives den så:
g'(x0) = 1,5*x0^2 + 2,5 * x0 -1?
Den skal ikke udregnes eller noget? Eller hvad mener du? :)
Angives den så:
g'(x0) = 1,5*x0^2 + 2,5 * x0 -1?
Den skal ikke udregnes eller noget? Eller hvad mener du? :)
Svar #3
27. marts 2008 af Sentinox (Slettet)
Du skal først bestemme den afledte af g(x), altså g'(x):
g(x) = 1,5x^2 + 2,5x -1, g'(x) = 3*x + 2,5
Herefter kan du bestemte de søgte størrelser:
g'(x0) = 3*x0 + 2,5
g'(2) = 3*2+2,5 = 8,5
Og så videre.
//Sentinox
g(x) = 1,5x^2 + 2,5x -1, g'(x) = 3*x + 2,5
Herefter kan du bestemte de søgte størrelser:
g'(x0) = 3*x0 + 2,5
g'(2) = 3*2+2,5 = 8,5
Og så videre.
//Sentinox
Skriv et svar til: funktionen g
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
