Matematik

Tangenten til grafen g.

27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)
g(x)=1,5x^2+2,5x-1.

a) (2,g(2))
x0 = 2
f(x0)=f(2) = 1
f'(x0)=2*1,5*x0+2,5 = 3x0+2,5
f'(2)=2*2+2,5 = 6,5

y-f(x0) = f'(x0)(x-x0)
y-1 = 6,5(x-2)
y-1 = 6,5x+13
y = 6,5x-14.
.. Andre fra min klasse har fået den til 8,5x-7.
Hjælp til, hvad jeg gør forkert?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af dnadan (Slettet)

f'(x)=3x+2.5
f'(2)=3*2+2.5=6+2.5=8.5

Gå selv videre herfra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af mathon

de andre fra din klasse har ret...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

g(2)=1,5·2²+2,5·2-1=6+5-1=10.

Svar #4
27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)

Nu kan jeg godt se det. Har regnet ned til y.
Jeg er pludselig i tvivl om g(x0) = g(2) overhovedet er = 1.
Hvordan regner man g(2)?

Svar #5
27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)

Mange tak! Nu gik den op. :)

Skriv et svar til: Tangenten til grafen g.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.