Matematik

stamfunktion igennem punkt 3,3 hjælp

27. marts 2008 af niklas9182 (Slettet)
F(x)=(2/x)+3 x>0

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går igennem (3,3) hjælp. jeg er ret lost . jeg ved at stamfunktionen er 2ln(x)+3*x. men resten er jeg helt lost i.

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2008 af mathon

bør skrives f(x) = (2/x)+3 x>0


F(x) = S(2*(1/x)+3)dx = 2*ln(x)+3x+k, da x>0

F(3) = 2*ln(3)+3*3+k = 3

2*ln(3)+3*3+k = 3, hvor du beregner k....

Svar #2
27. marts 2008 af niklas9182 (Slettet)

ved du hvordan man gør vis punktet i stedet er 0,3

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af mathon

f(x) er IKKE defineret for x=0

Skriv et svar til: stamfunktion igennem punkt 3,3 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.