Matematik
To løsninger
27. marts 2008 af
DetNini (Slettet)
Hej. Jeg skal i en aflevering tegne grafen for f ( f(x) = 1/3x^2+x-6 ) og bestemme de værdier af a, for hvilke ligningen f (x) = a har netop to løsninger, og det har jeg lidt problemer med.
Når jeg skal tegne denne graf, skal jeg så ikke beregne de to skæringspunkter på x-aksen? Derefter ved jeg, at grafens grene vender opad, da a>0, og skærer den ikke y-aksen ved -6 ?
Er jeg helt forkert på den? Det der gør jeg mig i tvivl, er det, at jeg i opgaven før har beregnet det lokale minimumsted, som er -3/2. Skal jeg bruge denne oplysning, når grafen skal tegnes?
Så skal jeg derefter bestemme værdierne for a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop to løsninger. Dvs. f(x) = ax^2+x-6, og hvad gør jeg så?
Håber I forstår.
Når jeg skal tegne denne graf, skal jeg så ikke beregne de to skæringspunkter på x-aksen? Derefter ved jeg, at grafens grene vender opad, da a>0, og skærer den ikke y-aksen ved -6 ?
Er jeg helt forkert på den? Det der gør jeg mig i tvivl, er det, at jeg i opgaven før har beregnet det lokale minimumsted, som er -3/2. Skal jeg bruge denne oplysning, når grafen skal tegnes?
Så skal jeg derefter bestemme værdierne for a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop to løsninger. Dvs. f(x) = ax^2+x-6, og hvad gør jeg så?
Håber I forstår.
Svar #1
27. marts 2008 af mathon
d = 1^2-4*a*(-6) skal være større end 0
eller skrevet
1^2-4*a*(-6)>0, hvoraf du beregner "hvilke brugbare a"....
eller skrevet
1^2-4*a*(-6)>0, hvoraf du beregner "hvilke brugbare a"....
Svar #2
27. marts 2008 af DetNini (Slettet)
Ja, det kan jeg godt forstå, men jeg skal vel isolere a, men hvad sætter jeg ligningen lig med?
1^2-4*a*(-6) = ?
1^2-4*a*(-6) = ?
Skriv et svar til: To løsninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
