Matematik

2 rettelser. :)

27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)
Jeg vil gerne bede om en rettelse, hvad jeg evt. gør forkert og hvor? Vil også gerne høre, hvis det er rigtigt? :) Mange tak!

En ligning angives for tangenten til grafen g:
(o,g(o))
x0 = 0
g(x0) = g(0) = 1,5 * 0^2 + 2,5 * 0 - 1 = -1
g'(x0) = 2 * 1,5 * x0 + 2,5 = 3 * x0 + 2,5
g'(0) = 3 * 0 + 2,5 = 2,5
y - f(x0) = f'(x0)(x-x0) = y - (-1) = 2,5(x - 0)
y - (-1) = 2,5x - 0
y = 2,5x + 1


(5,g(5))
x0 = 5
g(x0) = g(5) = 1,5 * 5^2 + 2,5 * 5 - 1 = 49
g'(x0) = 2 * 1,5 * x0 + 2,5 = 3 * x0 + 2,5
g'(0) = 3 * 5 + 2,5 = 37,5
y - f(x0) = f'(x0)(x-x0) = y - 49 = 37,5(x - 5)
y - 49 = 37,5x - 187,5
y = 37,5x + 138,5.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af Isomorphician

y - (-1) = 2,5x - 0
y = 2,5x + 1....ikke korrekt

y - (-1) = 2,5x
y + 1 = 2,5x
y = 2,5x - 1

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af Isomorphician

g'(0) = 3 * 5 + 2,5 = 37,5...ikke korrekt.

og det skal også være g'(5).

g'(5) = 3*5 + 2,5 = 17,5

Svar #3
27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)

(5,g(5))
x0 = 5
g(x0) = g(5) = 1,5 * 5^2 + 2,5 * 5 - 1 = 49
g'(x0) = 2 * 1,5 * x0 + 2,5 = 3 * x0 + 2,5
g'(0) = 3 * 5 + 2,5 = 17,5
y - f(x0) = f'(x0)(x-x0) = y - 49 = 17,5(x - 5)
y - 49 = 37,5x - 87,5
y = 37,5x + 38,5

.. Er den korrekt, nu? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2008 af Isomorphician

Hvis det er en aflevering mangler du stadig at få rettet g'(0) til g'(5), men ellers ja.

Svar #5
27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)

Det er det ikke. Men mange tak! :'D

Svar #6
27. marts 2008 af kaldmiglukas (Slettet)

y = 37,5x + 38,5, hvorfor skal denne egentlig ikke være minus? Er selv kommet i tvivl?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af Isomorphician

hov...det skal være minus!

Skriv et svar til: 2 rettelser. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.