Kemi

Mængdeberegning

27. marts 2008 af LykkeSand (Slettet)
Hej..

Jeg har lidt problemer med denne opgave, jeg ved den er rimelig simpel, men synes ikke at mit facit virker rigtigt.

- Aspartamindholdet i en sødetablet ønskes bestemt ved titrering. En sødetablet knuses, opløses i vand og titreres med 0,010 M natriumhydroxid. Ved ækvivalenspunktet er der forbrugt 5,1 mL natriumhydroxid.

Hvor mange mg aspartam er der i tabletten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

Forudsat at aspartam er monohydron er n(aspartam) = n(NaOH) = 0,0051L * 39.9971 g/mol

n(aspartam) * 294.301 g/mol

Svar #2
27. marts 2008 af LykkeSand (Slettet)

Tak for hurtigt svar..

Det ser noget mere rigtigt ud..

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

Så lidt

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2008 af mathon

n(NaOH) = (5,1 mL)*(0,010 mmol/mL) = 0,051 mmol, som ækvivalerer

(0,051 mmol)*(0,294301 g/mmol) = 0,015 g = 15 mg aspartam

Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.