Matematik
Stofskifte - Potensudvikling
27. marts 2008 af
mm :) (Slettet)
S= 2,36 * K^0,75
S= stofskifte hos pattedyr
K= kropsvægten
"I bogen "Gullivers rejse" af Jonathan Swift er Gulliver 12 gange større end lilleputterne i hver af de tre dimensioner (højde, bredde og tykkelse). Derfor beslutttede lilleputternes kejser, at der til hvert måltid skulle serveres 12^3 = 1728 portioner (i lilleput-størrelse) for Gulliver. Kan du ved at benytte konklusionerne i denne øvelse komme med bedre forslag til antallet af portioner?"
12^0,75= 6,45
^Er gulliver så ikke 6,45 gange større end lilleputterne?
og 6,45^3 = 268,34
Der skal så serveres 268,34 portioner til Gulliver?
Det er nok ikke rigtigt, men jeg gjorde et forsøg :) Nogen der kan hjælpe?
S= stofskifte hos pattedyr
K= kropsvægten
"I bogen "Gullivers rejse" af Jonathan Swift er Gulliver 12 gange større end lilleputterne i hver af de tre dimensioner (højde, bredde og tykkelse). Derfor beslutttede lilleputternes kejser, at der til hvert måltid skulle serveres 12^3 = 1728 portioner (i lilleput-størrelse) for Gulliver. Kan du ved at benytte konklusionerne i denne øvelse komme med bedre forslag til antallet af portioner?"
12^0,75= 6,45
^Er gulliver så ikke 6,45 gange større end lilleputterne?
og 6,45^3 = 268,34
Der skal så serveres 268,34 portioner til Gulliver?
Det er nok ikke rigtigt, men jeg gjorde et forsøg :) Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
27. marts 2008 af peter lind
Hvis dimensionerne er 12 gange større vil rumfanget og dermed også kropsvægten blive 12^3 gange større.
Skriv et svar til: Stofskifte - Potensudvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
