Matematik

Opstil en formel - HOW?

28. marts 2008 af blondin9000 (Slettet)
Skal man gætte sig frem til en formel, eller er der en måde man kan beregne sig frem til formlen?

Formlen skal beskrive en bakterie koloni. Ved start af forsøget var der 15 bakterier, antallet af bakterier fordobles hver gang der er gået 22 min...................:-S

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2008 af mathon

N(t) = 15*a^t og a = 2^(1/T2) = 2^(1/22) = 1,03201
hvorfor

N(t) = 15*1,03201^t, når tiden, t, måles i minutter og N(t) er antallet af bakterier til tiden t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785

Skriv et svar til: Opstil en formel - HOW?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.