Fysik
Hjælp Mekanik
28. marts 2008 af
lesodk (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med følgende:
http://Billedeupload.dk/showpic-1256.jpg
http://Billedeupload.dk/showpic-1256.jpg
Svar #1
29. marts 2008 af silur (Slettet)
Start altid med en kraftanalyse. Resten er altid simple regninger.
Stolpen er i understøtningen påvirket af en lodret virkende normalkraft, N, en modsat F rettet gnidningskraft. I sit tyngdepunkt er den påvirket af vægten w. Endelig er der en snorkraft Fs.
Kravet i første sprørgsmål er, at
Fg <= us*N (1)
hvor us er den statiske friktionskoefficient.
Opskriv NII opløst i lodret og vandret:
F-Fs*sin(theta)-Fg = 0
-w+N-Fs*cos(theta) = 0
Udtryk, at i stilstand er der ingen rotation om snoren fastgørelsespunkt på stolpen:
F*h/2 = Fg*h
Udtryk dernæst N ved de øvrige størrelser udfra disse ligninger. Resultatet følger derefter ved indsættelse i (1).
I spørgsmål (2) er der tale om de samme ligninger borset fra momentligningen.
Stolpen er i understøtningen påvirket af en lodret virkende normalkraft, N, en modsat F rettet gnidningskraft. I sit tyngdepunkt er den påvirket af vægten w. Endelig er der en snorkraft Fs.
Kravet i første sprørgsmål er, at
Fg <= us*N (1)
hvor us er den statiske friktionskoefficient.
Opskriv NII opløst i lodret og vandret:
F-Fs*sin(theta)-Fg = 0
-w+N-Fs*cos(theta) = 0
Udtryk, at i stilstand er der ingen rotation om snoren fastgørelsespunkt på stolpen:
F*h/2 = Fg*h
Udtryk dernæst N ved de øvrige størrelser udfra disse ligninger. Resultatet følger derefter ved indsættelse i (1).
I spørgsmål (2) er der tale om de samme ligninger borset fra momentligningen.
Skriv et svar til: Hjælp Mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
