Kemi

Hjælp til kemi aflevering i morgen

30. marts 2008 af Rosenkjær (Slettet)
Jeg sakl beregne H3O+ og pH. Teksten lyder som følgende. Salmiaklakrids, der smager stærkt, indeholder ammoniumchlorid NH4CL. Ammonium reagerer surt, når lakridsen opløses i mundens spyt. Vi antager, at den formelle koncentration c af ammonium i mundhulen er 1,0M.

Beregn [H3O+] og pH.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af sapiens (Slettet)

tja, kom med dine overvejelser. hvordan beregner man pH af en syre som ammonium?
hint: slå dens pKs-værdi op og overvej, om det er en stærk, mellemstærk eller svag syre.

Svar #2
30. marts 2008 af Rosenkjær (Slettet)

Ja tak for hjælpen har også lige selv fundet tabellen bag i bogen over dem. problemet er bare jeg lige har været syg så var ikke til timen da vi gennemgik dette og vidste ikke vi havde den tabel bag i bogen men tak for hjælpen

Svar #3
30. marts 2008 af Rosenkjær (Slettet)

men ja jeg slog pKs op og omregende til Ks og så fandt jeg [H3O+] ved at udregne en andengradsligning på min lommeregner der her x^2/(1-x)=Ks(den værdi jeg omregnede fra pKs) lyder dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2008 af sapiens (Slettet)

jo, men det kan gøres meget lettere. hvad fandt du pKs-værdien til?

hvis den er større end 4, er det en svag syre. hvis den er større end 0, men mindre end 4, er det en middelstærk syre. hvis den er mindre end 0 er det en stærk syre. for alle de tre styrker har du specielle formler. prøv at slå op i din bog, de står der sikkert.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af mathon

pK(NH4^(+)) = 9.25, hvilket indikerer svag syre
hvorfor, når Cs er syrens formelle koncentration

pH = 0,5*(pKs-log(Cs)),

Svar #6
30. marts 2008 af Rosenkjær (Slettet)

Ja ok tak for hjælpen har prøvet begge og får de samme resultater :) men ja vil huske dem er meget lettere som du selv siger

Skriv et svar til: Hjælp til kemi aflevering i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.