Fysik
fysik
02. september 2004 af
Maria17 (Slettet)
Jeg skal bestemme en planets masse udfra disse oplysninger:
Tyngdeaccelerationen = 21,3 m/s^2
og planetens radius = 1,4*10^7 m
Jeg kan så udregne planetens volumen. Men hvordan kan jeg udregne massen uden at kende planetens densitet?
Mvh.
Maria
Tyngdeaccelerationen = 21,3 m/s^2
og planetens radius = 1,4*10^7 m
Jeg kan så udregne planetens volumen. Men hvordan kan jeg udregne massen uden at kende planetens densitet?
Mvh.
Maria
Svar #1
02. september 2004 af KemiKasper (Slettet)
du ved der gælder følgende:
F = (G*m1*mg2)/r^2.
hvor G = 6,67 *10 ^-11 N*m^2/kg^2. Den ene masse kan for nemhedens skyld sættes til 1 kg og den anden er jordensmasse.
F = (G*m1*mg2)/r^2.
hvor G = 6,67 *10 ^-11 N*m^2/kg^2. Den ene masse kan for nemhedens skyld sættes til 1 kg og den anden er jordensmasse.
Svar #3
02. september 2004 af Maria17 (Slettet)
hvordan kan man bare sætte den ene masse til 1 kg?
Så skal man isolere den anden masse, ikke??
Men hvad er F så lig med?
Så skal man isolere den anden masse, ikke??
Men hvad er F så lig med?
Skriv et svar til: fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
