Matematik
Geometri hjælp
31. marts 2008 af
kim19 (Slettet)
En trekant har vinkelspidserne A(-1,8), B (7,2) og C (7,-8)
Vis at netop to af trekantens vinkler er lige store.
Hvordan løser jeg denne opgave. Håber en kan hjælpe
Tak
Vis at netop to af trekantens vinkler er lige store.
Hvordan løser jeg denne opgave. Håber en kan hjælpe
Tak
Svar #1
31. marts 2008 af mathon
beregn trekantens sider, dvs.
længden af vektorerne |AB|=c, |AC|=b og |BC|=a
og observer, at trekanten er ligebenet.
Over for lige store sider, ligger lige store vinkler.
længden af vektorerne |AB|=c, |AC|=b og |BC|=a
og observer, at trekanten er ligebenet.
Over for lige store sider, ligger lige store vinkler.
Svar #3
31. marts 2008 af kim19 (Slettet)
Hvordan regner jeg siderne ud, jeg kender jo ingen sider overhoved.
håber en kan hjælpe mig.
håber en kan hjælpe mig.
Svar #4
31. marts 2008 af mathon
vektor_AB =[7-(-1),2-8] = [8,-6] med længden |AB| = c = sqrt(8^2+(-6)^2)
= 10
vektor_AC =[7-(-1),-8-8] = [8,-16] med længden |AC| = b = sqrt(8^2+(-16)^2) = 8*sqrt(5)
vektor_BC =[7-7),-8-2] = [0,-10] med længden |AC| = b = sqrt(0^2+(-10)^2)
= 10
b = c,
hvorfor
vinkel B = vinkel C
= 10
vektor_AC =[7-(-1),-8-8] = [8,-16] med længden |AC| = b = sqrt(8^2+(-16)^2) = 8*sqrt(5)
vektor_BC =[7-7),-8-2] = [0,-10] med længden |AC| = b = sqrt(0^2+(-10)^2)
= 10
b = c,
hvorfor
vinkel B = vinkel C
Skriv et svar til: Geometri hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
