Matematik

Nogen som gider hjælpe?:)

31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)
I en model for en bestemt gletcher regner man med, at isens fart er givet ved

v=100-0,00046*h^4,
hvor v er farten, målt i cm/år, og h er dybden, målt i meter.

a) bestem isens fart i 16 meters dybde og i overfladen? Hmm, skal jeg så gøre således :

16=100-0,00046*h^4, og benytte solve?
Nogen der ude som gider hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)

Nej, h er dybden. Så du skal udregne v for h=16, og for h=0.

Svar #2
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

Hmm kommer det så til at hedde v= 100-0,00046*16^4 el. hvordan? hmm

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2008 af Kris_c (Slettet)

Ja, v=100-0,00046*16^4 og v=100-0,00046*0^4 - du indsætter værdierne på h's plads..

Svar #4
31. marts 2008 af samiraabdul (Slettet)

jeg får v=100-0,00046*16^4 til 69,85

og v=100-0,00046*0^4 til 100.

Men altså forstår ikk rigtigt hvad jeg skal bruge disse tal go hvordan det hænger sammen

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)

Resultaterne er rigtige. Og de er svaret på det spørgsmål du stillede.

Isen bevæger sig med 69,85 cm/år i 16 meters dybde, og med 100 cm/år ved overfladen.

Skriv et svar til: Nogen som gider hjælpe?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.