Fysik

bølger !

31. marts 2008 af visuu1 (Slettet)
Hej sidder med en fysik afl, og er gået i stå i denne opgave, håber nogen kan hjælpe ;)

- lydens udbredelsesfart v afhænger af luftens temperatur, idet der tilnærmelsesvis gælder;
v = 331 m/s + 0,6m/s*k * tm hvor t er celciustemp.

beregn fart og bølgelængde ved 0 grader og 30 grader for en lydbølge med frekvensen 300 hz.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)

Er k frekvensen, eller? Og hvad betyder det m der står i tm? Er det en enhed der skal ganges på?

Svar #2
31. marts 2008 af visuu1 (Slettet)

tm = t ( tastefejl, beklager)

k = er en enhed, der står bare 0,6m/s*k ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ok, lydens udbredelsesfart finder du ved at sætte hhv. 0 og 30 ind på t's plads. Det giver 331 m/s og 349 m/s

Bølgelængden "lamda" finder du ved

lamda=v/f

v har du lige udregnet og f er din frekvens.

Svar #4
31. marts 2008 af visuu1 (Slettet)

okaay, mange tak (:

så :
lampda = v/f

ved 0 grader:

lampda = 331m/s / 300 Hz = 1,10333

hmm hva bliver betegnelsen så for 1,10333?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ja. Og enheden bliver meter, fordi Hz=1/s

Svar #6
31. marts 2008 af visuu1 (Slettet)

okay, 1000 tak ;)

Skriv et svar til: bølger !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.