Kemi
pKs-værdi
31. marts 2008 af
Skaaning (Slettet)
Jeg skal finde en pKs værdi ud fra en opgave der lyder således:
"I en propensyreopløsning måles pH til 2,20.
Propensyreopløsningens koncentration er 0,700 M.
Vis at pKs for propensyre er 4,25"
Det eneste jeg har kunne finde er: pKs= -log(Ks) men det giver 0,154....
Nogle der giver et skub i rigtige retning?
"I en propensyreopløsning måles pH til 2,20.
Propensyreopløsningens koncentration er 0,700 M.
Vis at pKs for propensyre er 4,25"
Det eneste jeg har kunne finde er: pKs= -log(Ks) men det giver 0,154....
Nogle der giver et skub i rigtige retning?
Svar #1
31. marts 2008 af Jelly (Slettet)
pH=0,5*(pKs-log(cS))
2,20=0,5*(pKs-log(0,7)) --> pKs=4,2451
2,20=0,5*(pKs-log(0,7)) --> pKs=4,2451
Skriv et svar til: pKs-værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
