Matematik

bestem halveringskonstanten af en eksponetiel aftagende funktion

01. april 2008 af hanzai (Slettet)
Hej..
Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?

En eksponentielt aftagende funktion er givet ved
f(t)=100 * e^-0.2*t

a) Bestem halveringskonstanten

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af mía (Slettet)

Eksponentiel funktion: f(t) = b * a^t

Benyt formlen:
T ½ = Log(½)/Log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2008 af mathon

f(t) = y = b*e^(-k)*t og k>0

T½ = ln(2)/k

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785

Svar #4
01. april 2008 af hanzai (Slettet)

jamen jeg forstår ikke helt hvad det rigtige facit er?

er det korrekte svar bare

T½ = ln(2)/k ??

Svar #5
01. april 2008 af hanzai (Slettet)

linket siger der er en fejl

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2008 af mathon

f(t) = 100*e^(-0.2)*t

T½ = ln(2)/0.2

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2010 af STX92 (Slettet)

Er svaret på denne opgave så 3.46574 eller 1.73287?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2010 af naijall (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2010 af naijall (Slettet)

svaret er 3,46574. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2011 af louiseeglin (Slettet)

Jeg er netop igang med denne opgave nu.

Men hvis jeg siger:

T ½ = Log(½)/Log(a)
 

Hvad er det så jeg skal sætte ind på a'ets plads? Jeg kan jo ikke bare sætte selve e'et ind? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. december 2011 af mariserolle (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. december 2011 af mathon



                          f(t)  =100·e-0.2·100·(e-0.2)100·0,818731t


                          T½ = log(½) / log(a)
 


Skriv et svar til: bestem halveringskonstanten af en eksponetiel aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.