Kemi
Bjerrum
02. april 2008 af
toast7 (Slettet)
Når syrebrøken er lig 0.5 i Bjerrums ligning, indeholder systemet lige store mængder af syreformen og baseformen, og man vil få pH = pKs.
Jeg har lavet et forsøg med sammenblanding af syre og base i vandig opløsning.
Jeg har højst sandsynligt taget for lidt af basen, og derfor ved syrebrøken = 0.5, IKKE fået pH = pKs.
Derimod er pH = pKs ved syrebrøken = 0.15
Vil det så stadig sige at der hvor pH = pKs, er der lige store mængde af baseformen som syreformen, også selvom syrebrøken er 0.15 ?
Håber ikke det blev for kringlet !
Jeg har lavet et forsøg med sammenblanding af syre og base i vandig opløsning.
Jeg har højst sandsynligt taget for lidt af basen, og derfor ved syrebrøken = 0.5, IKKE fået pH = pKs.
Derimod er pH = pKs ved syrebrøken = 0.15
Vil det så stadig sige at der hvor pH = pKs, er der lige store mængde af baseformen som syreformen, også selvom syrebrøken er 0.15 ?
Håber ikke det blev for kringlet !
Skriv et svar til: Bjerrum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
