Matematik

Ligninger og uligheder

03. september 2004 af Marco (Slettet)
Hej

Jeg skal bruge nogen metoder, så jeg kan løse følgende slags ligninger og uligheder:

|x+2| > 2 ( jeg tror selv, at | erstattes af (, og at man sætter + og - foran)

x-1/x+2 => 0 (=> = større eller lig med)

x^2+5x+6 > 0 (tror den skal regnes som en 2. gradsligning)

x-3\\/x-4 = 0 (\\/ = kvadratrod x)

3x+2

Håber I kan hjælpe :]


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2004 af Dunnar (Slettet)

andengraduligheden løses som en andengradsligning, mellem røderne er den positiv, fordi der x^2 har positivt fortegn
dobbelt uligheden deler du i to uligheder, 3x+2 < 2x+6 og 2x+6 =< 4x+8, kløs dem hver for dig, og sammenlign de to løsningsmængder, de der er med i begge løsningsmængder løser det hele, og er der for dobbeltulighedens løsning

Svar #2
03. september 2004 af Marco (Slettet)

hvad med x-1/x+2 => 0?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2004 af Dunnar (Slettet)

den er lig nul når x-1 er nul, alle x højere er større end nul, for du adderer med to i nævneren, og derfor vil nævneren være positiv når tælleren er det og brøken som helhed er derfor positiv, ellers er der de negative løsninger, det forudsætter at både tæller og nævner er mindre en nul, der vil brøken igen blive positiv, det er kun i "hullet" ]-2;1[ den ikke er opfyldt...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2004 af Dunnar (Slettet)

den med kvadratroden er jeg usikker på, skal de (x-3)\\/(x-4) er det det du mener, eller er det x - 3\\/x -4 ?
altså 3 led eller 1 led?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

(1) Ja, dvs. x<-4 eller x>0
(2) x =/ -2. Overvej konsekvenserne af når nævneren er positiv og negativ. Dvs. x>-2 og x
(3) Ja. Bemærk at a er positiv.
(4) x>= 4. Omskriv til andengradsligning. Ingen løsninger.
(5) Løs parvis

dvs. 1 og 2 først og derefter 2 og 3

Svar #6
03. september 2004 af Marco (Slettet)

det er et led.. og det er kun kvadratroden af x

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2004 af Dunnar (Slettet)

altså det kan ikke kun være et led hvis det kun er kvrod x

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2004 af Dunnar (Slettet)

x-3\\/x-4 = 0
x- 3kvrodx -4 = 0
maskeret andengradsligning: sæt t= kvrodx:
t^2 -3t-4 =0
løs andengradsligningen for t og erstat med kvrod x

Skriv et svar til: Ligninger og uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.