Matematik

Intervaller med progressiv og degressiv stigning

02. april 2008 af abn (Slettet)
Hej

Syntes at have rodet med følgende opgave længe, hvorfor jeg rigtig godt kunne tænke mig at blive hjulpet lidt på vej.

Har følgende funktion,
f(x) = x^3– 4,5x^2+ 6x – 5
hvor ud af jeg skal angive de hhv. progressive og degressive intervaller.

Har haft mine overvejelser, og har både fundet f' og f'', men kan umiddelbart ikke finde frem til disse intervaller.

Funktionen f er i et interval aftagende, og er i den anledning i tvivl om "noget" kan falde progressivt, degressivt osv.?

På forhånd mange tak
Mvh
Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af Isomorphician

progressiv = voksende
degressiv = aftagende

Find f'(x) og se på hvornår den er positiv eller negativ

Svar #2
02. april 2008 af abn (Slettet)

Er det seriøst?

Må indrømme jeg var overbevist om at der findes tre former for stigninger, nemlig degressiv, proportional og progressiv?

Altså er en progressiv stigning når en given funktion f.eks. stiger med en stigende værdi?

Er det inden for andre områder man bruger de termer?

Mange tak

Mvh
Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2008 af Isomorphician

#2
Glem #1

Jeg er ikke helt frisk i disse begreber kan jeg se.
Der er fire former for vækst:
Proportional
Progressiv
Degressiv
Regressiv


Svar #4
02. april 2008 af abn (Slettet)

Ja okay..

Må indrømme jeg ikke rigtig kan gennemskue hvordan man finder frem til disse intervaller med hhv. progressiv og degressiv stigning/fald.... Øv

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2008 af Isomorphician

proportionalt må vel være hvor f'(x) = ±1?
progressiv må være hvor f'(x) > 1
degressiv må være hvor f'(x) < 1
regressiv må være hvor f'(x) < 0

Skriv et svar til: Intervaller med progressiv og degressiv stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.