Kemi

Forståelsesspørgsmål om mængdeberegninger!

02. april 2008 af Tandra (Slettet)
Hej

Jeg er i tvivl om svaret til det her spørgsmål:

For reaktionen
2 Ag+ + SO4^2- <--> Ag2SO4
er startstofmængderne af Ag+ og SO4^2- 12 mol for begge stoffer. På et senere tidspunkt måles n(Ag+) = 6 mol. Hvad er stofmængden af SO4^2-? Hvad er stofmængden af Ag2SO4?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af andersbm (Slettet)

Prøv at se på forholdene imellem stofferne i reaktionsskemaet.

Svar #2
03. april 2008 af Tandra (Slettet)

Kan det passe at stofmængden af SO4^2- er 9 mol?

Svar #3
03. april 2008 af Tandra (Slettet)

Kan I ikke sige om mit svar er rigtigt eller forkert? Er nemlig meget i tvivl!!!

Svar #4
05. april 2008 af Tandra (Slettet)

Eller er det 3 mol??

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2008 af mathon

"Kan det passe at stofmængden af SO4^(2-) er 9 mol?"

JA!!!:-)

Svar #6
05. april 2008 af Tandra (Slettet)

Mange tak for det :)

Den næste er jeg ikke helt sikker på:

2 A (aq) + 3 B (aq) -> 3 C (aq) + 2 D (aq)

Alle stofferne er opløst i vand og alle startkoncentrationerne er 1,0 M.
Senere måles [A] til at være 0,5. Bestem koncentrationerne af de andre stoffer.


Hvordan gør jeg det?

Svar #7
07. april 2008 af Tandra (Slettet)

Er der bare [B] = [C] = 0,75 M og [D] = 0,5 M?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2008 af mathon

2 A (aq) + 3 B (aq) <-> 3 C (aq) + 2 D (aq), hvoraf kan læses, at

2 mol A ækvivalerer 3 mol B, 3 mol C og 2 mol D

koncentrationer:
...................... A........................B........................C........................D
start:...........1 mol/L..............1 mol/L..............1 mol/L..............1 mol/L
ligevægt:.....0,5 mol/L...........0,25 mol/L.........1,75 mol/L.........1,5 mol/L

Svar #9
07. april 2008 af Tandra (Slettet)

Undskyld, det er mig der skriver forkert! Ved ligevægt er [B] = 0,5 M.

Beklager mange gange!!!

Svar #10
07. april 2008 af Tandra (Slettet)

Forresten, mange tak for din hjælp. Sætter stor pris på det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. april 2008 af mathon

2 A (aq) + 3 B (aq) <-> 3 C (aq) + 2 D (aq), hvoraf kan læses, at

2 mol A ækvivalerer 3 mol B, 3 mol C og 2 mol D

koncentrationer:
...................... A........................B........................C........................D
start:...........1 mol/L..............1 mol/L..............1 mol/L..............1 mol/L
ligevægt:.....(2/3) mol/L.........0,5 mol/L..........1,5 mol/L............(4/3) mol/L

Skriv et svar til: Forståelsesspørgsmål om mængdeberegninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.