Matematik
Reducér udtrykket.....
02. april 2008 af
Klaraa (Slettet)
Hey
jeg sidder og er igang med at regne nogle opgaver ud, men kan ikke rigtig komme videre med denne her..
(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST
min egen udgave:
S^2+ST-TS-T^2
S^2-T^2-S^2-T^2+2ST+2ST
-2ST^2+4ST
er dette rigtigt..?
jeg sidder og er igang med at regne nogle opgaver ud, men kan ikke rigtig komme videre med denne her..
(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST
min egen udgave:
S^2+ST-TS-T^2
S^2-T^2-S^2-T^2+2ST+2ST
-2ST^2+4ST
er dette rigtigt..?
Svar #1
02. april 2008 af KristofferFage (Slettet)
(S-T)(S+T) = S*S + (-T)*T + (-T)*S + T*S = S^2 - T^2
(S + T)^2 = S*S + T*T + T*S + S*T = S^2 + T^2 + 2ST, derfor:
S^2 - T^2 - (S^2 + T^2 + 2ST) + 2ST
S^2 - T^2 - S^2 - T^2 - 2ST + 2ST = -2T^2, skulle jeg mene.
(S + T)^2 = S*S + T*T + T*S + S*T = S^2 + T^2 + 2ST, derfor:
S^2 - T^2 - (S^2 + T^2 + 2ST) + 2ST
S^2 - T^2 - S^2 - T^2 - 2ST + 2ST = -2T^2, skulle jeg mene.
Svar #3
02. april 2008 af maius (Slettet)
sidder med den samme opgave i en aflevering, jeg har dog fået 2S^2-T^2
Svar #7
03. april 2008 af maius (Slettet)
havde lavet en lille plus fejl så jeg får det også til -2T^2 nu :)
Skriv et svar til: Reducér udtrykket.....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
