Matematik
opstil ligning/formel ?
03. april 2008 af
Janno (Slettet)
En opgave jeg simpelthen ikke kan se for mig lyder :
En træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang som den er bred.
a)indfør passende betegnelser og opskriv formel for klodsens overfladeareal
b)der ønskes at klodsen skal have et rumfang på 32cm^3.Bestem klodsen mål så dette er opfyldt.
Til a : Jeg har været ud i at tænke 4 lange sider men kun 2 højder og bredder, så måske noget a la = længde^2*h*b , men jeg er helt blank her, kan ikke se det for mig..
Er der en venlig sjæl der vil forklare mig "ånden" i denne opgave og hjælpe lidt på vej måske...
Hygge
En træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang som den er bred.
a)indfør passende betegnelser og opskriv formel for klodsens overfladeareal
b)der ønskes at klodsen skal have et rumfang på 32cm^3.Bestem klodsen mål så dette er opfyldt.
Til a : Jeg har været ud i at tænke 4 lange sider men kun 2 højder og bredder, så måske noget a la = længde^2*h*b , men jeg er helt blank her, kan ikke se det for mig..
Er der en venlig sjæl der vil forklare mig "ånden" i denne opgave og hjælpe lidt på vej måske...
Hygge
Svar #1
03. april 2008 af Danielras (Slettet)
Overfladearealet på klodsen kan skrives:
O = 2bl + 2hl + 2hb
Nu har du så at h = b og l = 4b. Indsæt det ovenfor.
O = 2bl + 2hl + 2hb
Nu har du så at h = b og l = 4b. Indsæt det ovenfor.
Svar #2
03. april 2008 af Janno (Slettet)
Tak for svaret, jeg har stadig svært ved at se det for mig, jeg skal prøve igen.
Svar #3
04. april 2008 af Janno (Slettet)
Det er så mig igen, er der ikke nogen der kan forbarme sig ?
Jeg kan simpelthen ikke se mig igennem denne sikkert simple opgave, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Nu hvor jeg ved at h=b og l=4b skal jeg erstatte alle alle b'er i O = 2bl+2hl+2hb med h ?
O= 2h4b + 2h4b+ 2hh = 2h^2 + 16hb ?
Jeg er sku' på herrens mark eller måske endnu længere ude :-)
Jeg kan simpelthen ikke se mig igennem denne sikkert simple opgave, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Nu hvor jeg ved at h=b og l=4b skal jeg erstatte alle alle b'er i O = 2bl+2hl+2hb med h ?
O= 2h4b + 2h4b+ 2hh = 2h^2 + 16hb ?
Jeg er sku' på herrens mark eller måske endnu længere ude :-)
Skriv et svar til: opstil ligning/formel ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
