Matematik

"Svære ligninger"

04. april 2008 af akken (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med at løse ligningerne:

I.
(1000 ganget med e opløftet i 4x potens) minus 800= 0

II.
500 ganget med (1.08 opløftet i t potens)= 1000

Vh. akken

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2008 af Sherwood (Slettet)





Ser de sådan ud?

I så fald brug den naturlige logaritme..

Svar #2
05. april 2008 af akken (Slettet)

Hej Sherwood.
Ja de ser ud som du har vist. Jeg er kørt helt fast og aner ikke hvordan jeg skal gøre. Kan du hjælpe mig med hvordan de skal løses?

Vh Akken

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2008 af dnadan (Slettet)

1000*e^(4x)-800
og
500*1.08^t=1000

hint: ln(a^x)=ln(a)*x, samt ln(e)=1




Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2008 af dnadan (Slettet)

1000*e^(4x)-800 =0
<=>
1000*e^(4x)=800
<=>
e^(4x)=800/1000=4/5
<=>
ln(e^(4x))=ln(4/5)
<=>
ln(e)*4x=ln(4/5)
<=>
4x=ln(4/5)
<=>
x=ln(4/5)/4

Prøv selv med den næste

Skriv et svar til: "Svære ligninger"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.