Matematik

rumfang, kasse dimensioner

04. april 2008 af Namai (Slettet)
en åben kasse med kvadratisk bund har rumfanget V. siden i bunden kaldes x og højden kaldes h.

bestem (udtrykt ved ved V) kassens dimensioner, således at overfladen bliver minimal..

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2008 af mathon

V = h*x^2, hvor for konstant V
h = V/x^2

Ov = x^2 + 4*x*h
Ov(x) = x^2 + 4*x*V/x^2 = x^2 + (4V)/x

Ov(x) = x^2 + (4V)/x

Ov'(x) = 2x - (4V)/x^2

ekstremumpunkt
kræver
Ov'(x) = 2x - (4V)/x^2 = 0 .......osv. ....


Skriv et svar til: rumfang, kasse dimensioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.