Matematik
ligning
06. april 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Jeg har et lidt dumt spg.
Hvis man har en ligning der lyder såldes:
5600*x+55=5
.. og man skal isolere x, så siger man jo først:
5600*x+55-55=5-55 <=>
5600*x=50 <=>
Skal man så dividere 5600, siden der står *x lige efter eller skal man bare minus?
Hvis man har en ligning der lyder såldes:
5600*x+55=5
.. og man skal isolere x, så siger man jo først:
5600*x+55-55=5-55 <=>
5600*x=50 <=>
Skal man så dividere 5600, siden der står *x lige efter eller skal man bare minus?
Svar #2
06. april 2008 af dnadan (Slettet)
5600*x+55=5
<=> træk 55 fra på begge sider:
5600*x+55-55=5-55
<=>
5600x=-50
<=> divider med 5600 på begge sider:
5600x/5600=-50/5600
<=>
x=-50/5600=5/560= 1/112
<=> træk 55 fra på begge sider:
5600*x+55-55=5-55
<=>
5600x=-50
<=> divider med 5600 på begge sider:
5600x/5600=-50/5600
<=>
x=-50/5600=5/560= 1/112
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
