Matematik

Bestem en forskrift for en eksponential funktion

06. april 2008 af theghostofyou (Slettet)
Hej
Jeg skal bestemme en forskrift for en eksponentielt aftagende funktion, og jeg har punktet f(10)=20 og fordoblingskonstanten som er 5

Jeg har beregnet a til at være 4,0704317*10^16

Derefter vil jeg beregne b ved at sætte a og punktet (10,20) ind i funktionen for en eksponential funktion.

20=4,0704317*10^16

Men hvordan sætter jeg x-værdien ind, alstå 10? Skal jeg skrive ... *10^16*10??

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Isomorphician

5 = ln(2)/ln(a)
ln(a) = ln(2)/5
a = e^(ln(2)/5)
a = 1,1487

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2008 af Mariique (Slettet)

Hvis det er en aftagende funktion, er det så ikke halveringskonstanten du har, der er 5?
Hvis du regner du som i #1, bliver funktionen i hvert fald ikke aftagende.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af Isomorphician

#0
hvis det er en aftagende funktion, skal der stå 5 = ln(0,5)/ln(a) i stedet for.

Svar #4
06. april 2008 af theghostofyou (Slettet)

Nåå.. Mange tak for hjælpen!

Svar #5
06. april 2008 af theghostofyou (Slettet)

Men resultatet bliver 2,45674.. *10^-17.. Hvordan skal jeg opløfte det i 10?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2008 af Isomorphician

prøv lige at vis hvordan du regner det ud...

Svar #7
08. april 2008 af theghostofyou (Slettet)

Jeg har allerede fundet fejlen, men mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Bestem en forskrift for en eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.