Matematik

matematik aflevering på c nivea - mangler svar

06. april 2008 af louisedd (Slettet)
Hej alle sammen.
Jeg har nogle opgaver her, som jeg bare ikke kan løse?
Nogen som kan hjælpe.

OPGAVE 1.
Antallet af danskere over 100 år vokset fra 158 personer i 1980 til 628 personer i 2005. Det antages, at antallet af personer over 100 år kan beskrives ved en eksponentiel model
y = b · a i x'ste
hvor x er antal år efter 1980 og y er antal personer over 100 år.
a) Bestem tallene a og b
b) Hvornår vil antallet af danskere over 100 år ifølge modellen nå op på 2500?
c) Bestem fordoblingskonstanten, og kommentér udklippets oplysning om en firedobling på 25 år.

Nogen der har en anelse om hvordan jeg gør?
Hvilken formel?
Eller bare nogen der kan lave den?

OPGAVE 2.

En trappe, hvor trinhøjden er 142 mm, og trinbredden er 330 mm.
a) Bestem trappens hældningsvinkel v.
En trappe er god at gå på, når trinbredden + 2 gange trinhøjden ligger mellem 610 mm og 630 mm (”Trappereglen”).
b) Mellem hvilken grænser skal trinhøjden på en trappe med 330 mm brede trin ligge, hvis trappereglen skal overholdes?


Nogen der kan hjælpe?




Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af peter lind

a) For x=0 er y=158, for x=25 er y= 628. Sæt dette ind i ligningen og du har to ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.

b) Tegn op set fra siden. Dette vil være en retvinklet trekant, hvor du kender de 2 sider. Deraf kan du så finde resten også den søge vinkel.

Svar #2
06. april 2008 af louisedd (Slettet)

Tusind tak :)
det vil jeg prøve.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Yeah, til opgave 2 er det bare at bruge noget trigonometri, men det er meget mere overskueligt med en skitse af sagerne ;)

Svar #4
06. april 2008 af louisedd (Slettet)

HJÆLP?
Min opgave 1 giver nogle virkelige mærkelige tal?

Der hvor jeg skal sætte ind i ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af Teazy (Slettet)

Brug dine regler om eksponentiel udvikling, altså formler til udregning af a og b. Du har jo 2 punkter givet, som pointeret i #1

Svar #6
06. april 2008 af louisedd (Slettet)

Prøver igen :D
Det vil bare ikke lykkedes.
Må gøre et eller andet forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2008 af allan_sim

#6.
Vis hvad du gør - så er det lidt lettere at påpege eventuelle fejl.

Svar #8
06. april 2008 af louisedd (Slettet)

Jamen jeg er bar ikke klar over hvilken ligning jeg skal bruge?
Og hvordan jeg skal sætte mine tal ind.

Det er det der er problemet?

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2008 af peter lind

Ligningen er y=b*a^x. Sætter x=0, y=158 får du 158=b*a^0.
Fortsæt selv.

Skriv et svar til: matematik aflevering på c nivea - mangler svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.