Matematik
Vinklerne i en trekant
07. april 2008 af
MP7 (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor jeg skal beregne vinklerne i en trekant, hvor vinkelspidserne er givet ved.
A(5, 7, 11), B(-4, 7, -9) og C (3, 2, 0).
Hvordan skal jeg gribe dette an?
Jeg har regnet vinklen mellem a og b vektor, men er ikke sikker på om det er rigtigt, og hvordan man finder de to andre vinkler?
A(5, 7, 11), B(-4, 7, -9) og C (3, 2, 0).
Hvordan skal jeg gribe dette an?
Jeg har regnet vinklen mellem a og b vektor, men er ikke sikker på om det er rigtigt, og hvordan man finder de to andre vinkler?
Svar #1
07. april 2008 af hackerjohn (Slettet)
Du kan smide dit forslag til besvarelsen op så kan folk rette i det og give kommentarer og råd..
Svar #2
07. april 2008 af MP7 (Slettet)
Mit forslag til vinklen mellem AB er:
Skalarprod. = -20 + 49 -99 = -70
Jeg bruger vinkelformlen for vektore:
-70 / (sqrt 195 * sqrt 146) = 0,4149
cos ^-1 (0,4149) = -114,51
Skalarprod. = -20 + 49 -99 = -70
Jeg bruger vinkelformlen for vektore:
-70 / (sqrt 195 * sqrt 146) = 0,4149
cos ^-1 (0,4149) = -114,51
Svar #3
07. april 2008 af MP7 (Slettet)
Hovsa... Vinklen bliver selvfølgelig + 114,51
Men er ikke sikker på, hvordan de andre udregnes!?
Men er ikke sikker på, hvordan de andre udregnes!?
Skriv et svar til: Vinklerne i en trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
