Kemi
Tilsætningsstoffer
07. april 2008 af
mulle2005fcm (Slettet)
Jeg sidder lige med en opgave, som jeg håber I kan gi' et lille hint til.
Jeg er ikke den store kemi begavelse, så jeg håber I vil være lidt detaljerede;)
OPGAVE 1
Dansk marmelade pH = 3,1.
Engelsk marmelade pH = 3,6
Benzosyre anvendes til konservering af marmelade og har pKs 4,2.
Beregn hvor stor en procentdel af konserveringsmidler, der findes som benzoesyre i den danske og engelske marmelade, kommenter resultatet.
Har overvejet om man skal bruge formlen:
pH = pKs + log([B]/[S], men...:s
Håber I kan hjælpe, på forhånd tak:)
Jeg er ikke den store kemi begavelse, så jeg håber I vil være lidt detaljerede;)
OPGAVE 1
Dansk marmelade pH = 3,1.
Engelsk marmelade pH = 3,6
Benzosyre anvendes til konservering af marmelade og har pKs 4,2.
Beregn hvor stor en procentdel af konserveringsmidler, der findes som benzoesyre i den danske og engelske marmelade, kommenter resultatet.
Har overvejet om man skal bruge formlen:
pH = pKs + log([B]/[S], men...:s
Håber I kan hjælpe, på forhånd tak:)
Skriv et svar til: Tilsætningsstoffer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
