Matematik

funktionen f

07. april 2008 af cloudo (Slettet)
funktionen f er bestemt ved f(x) = 2x2 – 5x + 3
Løs (uden brug af solve) ligningen f(x) = 0.

f(x) = 2x2 - 5x + 3
f(0) x=0

Dvs. hver gang der er ”x”, sætter vi nul ind.

f(0) = 2 · 0^2 – 5 · 0 + 3

Når et tal multipliceret med 0 er det altid lig med 0, så derfor fjernes de led, og konstanten 3 står tilbage:

f(0) = 3

vil det acceptere det sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af Isomorphician

Du løser f(0) og ikke f(x) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Det du bliver bedt om er ikke at udregne f(0), men at løse ligningen f(x) = 0, altså at løse en andengradsligning.

Det kan du læse om her:
http://peecee.dk/upload/view/107943

Svar #3
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

ups! jeg skulle faktisk Bestemme f(0) i ligningen f(x) = 2x2 – 5x + 3, er det det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2008 af Isomorphician

f(0) = 3, så det er rigtigt nok

Svar #5
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

hvad hvis det nu var: funktionen f er bestemt ved f(x) = 2x2 – 5x + 3
Løs (uden brug af solve) ligningen f(x) = 0.
hvordan løser man den så?

p.s. jeg kan ikke kigge på [link], den siger fatal error x_x


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2008 af Isomorphician

Så løser du andengradsligningen:
2x^2 - 5x + 3 = 0

Svar #7
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

er det sådan???

d = b^2-4ac
d = 5^2-4*2*3
d = 1

d > 0
x = -b+vd /2a eller x = -b-vd / 2a
altså
x = -2+v1/2*2 eller x = -2-v1/2*2
x = -1 og x = -3

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2008 af Isomorphician

Fremgangsmåden er rigtig, men du bruger forkerte værdier når du sætter ind.
-b = 5 og ikke -2

Svar #9
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

og -5 til -b bliver til 5 ik?
så det bliver.

x = (5+v1)/(2*2) eller x = (5-v1)/(2*2)
x = 1,5 og x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2008 af Isomorphician

Korrekt.

Svar #11
07. april 2008 af cloudo (Slettet)

det tog sin tid, men jeg forstod det. MANGE TAK!!!

Skriv et svar til: funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.