Matematik

Forklaring af differentiering

09. april 2008 af Optimus Prime (Slettet)
Hej.. Har et lille problem med noget differentiering.. håber der er nogen der kan hjælpe.

Har oplyst at en populations størrelse kan beskrives ved:

N(t) = 200 / 1+19 * e ^ -0.1 * t

Hvor t er større eller lig med 0 eller mindre eller lig med 100

Opgaven lyder at jeg skal gøre rede for at populations væksthastighed N´(t) kan skrives således:

N´(t)= 380 * e ^ -0.1 * t / (1+19 * e ^ -0.1 * t)^2

Håber i kan hjælpe, på forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af pianoforte (Slettet)

er du sikker på at der ikke mangler nogle oplysninger ?

Svar #2
09. april 2008 af Optimus Prime (Slettet)

Ja rimelig.. Måske er det lidt nemmere at se her:

http://peecee.dk/upload/view/108295

Svar #3
09. april 2008 af Optimus Prime (Slettet)

Det er opgaven med den røde prik der volder besvær :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2008 af mathon

#3
se
http://peecee.dk/upload/view/108303

Svar #5
10. april 2008 af Optimus Prime (Slettet)

Hej Mathon.. Tak for din fine udledning.. forstår dog ikke helt hvodan der kommes fra det ene til det andet selvom du har skrev de to differentierings eksempler.. :/

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2008 af mathon

(1+19*e^(-0.1*t))' = 0 + 19*e^(-0.1*t)*(-0.1*t)' = 19*e^(-0.1*t)*(-0.1) =
-1,9*e^(-0.1*t)

Svar #7
10. april 2008 af Optimus Prime (Slettet)

okay :) har endelig fundet ud af det... Mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Forklaring af differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.