Matematik
Vm (f)
09. april 2008 af
pepmax (Slettet)
Er der nogle der ved hvad værdimængden er til funktionen: f(x)=2x^2-6x-8
Tror det er [-12.5;oo] men er ikke helt sikker?
Tror det er [-12.5;oo] men er ikke helt sikker?
Svar #1
09. april 2008 af tuba88 (Slettet)
Da det er en parabel har den et toppunkt.
Dette kan du finde ved toppunktsformlen, eller ved at differentiere og sætte den f'(x)=0 også anvende din x-værdi til at beregne din y-værdi.
Da din a-værdi er positiv (a=2), vil parablens ben vende opad, hvorfor Vm(f) vil være 00.
regnede lige efter og din værdimængde er rigtig
Dette kan du finde ved toppunktsformlen, eller ved at differentiere og sætte den f'(x)=0 også anvende din x-værdi til at beregne din y-værdi.
Da din a-værdi er positiv (a=2), vil parablens ben vende opad, hvorfor Vm(f) vil være 00.
regnede lige efter og din værdimængde er rigtig
Skriv et svar til: Vm (f)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
