Fysik
Energi - ???
10. april 2008 af
Miona (Slettet)
Vi betragter et stykke jern. Dette stykke jern vejer 2,78kg, og det skal opvarmes fra 23 grader C til 230 grader C.
Hvor meget energi skal der bruges?
Jerns c-værdi kan findes i bogen side 112
Vi skal bruge følgende formel: E=m*c*?t ?t= tslut-tstart
E – energien med enheden J
m – massen med enheden kg
c – den specifikke varmekapacitet med enheden J/(kg. *C)
?t – temperaturtilvæksten
Jerns c-værdi: 442
E = 2,78 * 442(230-23)
E = 254353,32
????er det rigtigt ??
Hvor meget energi skal der bruges?
Jerns c-værdi kan findes i bogen side 112
Vi skal bruge følgende formel: E=m*c*?t ?t= tslut-tstart
E – energien med enheden J
m – massen med enheden kg
c – den specifikke varmekapacitet med enheden J/(kg. *C)
?t – temperaturtilvæksten
Jerns c-værdi: 442
E = 2,78 * 442(230-23)
E = 254353,32
????er det rigtigt ??
Svar #1
10. april 2008 af DennisDeH (Slettet)
Det ser meget rigtigt ud, får det til det samme i MathCad med de værdier du angiver :)
Skriv et svar til: Energi - ???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
