Kemi

syrebaserreaktioner! Haster!

10. april 2008 af Maja09 (Slettet)
Til en bestemmelse af mængden af phosphor i en prøve kan man gå frem på følgende måde: Først omdannes forbindelsen til et opløseligt fosfat. til opløsningen sættes dernæst opløsninger af ammoniak, salmiak og magnesiumchlorid. Derved udfældes dobbeltsaltet MgNH4PO4 * 6H2O.
Ved glødning i digel omdannes dette til magnesiumpyrophosphat, Mg2P2O7.
0,180 g af en prøve gav 0,153 g Mg2P2O7. hvor mnage procent phosfor indeholder prøven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af mathon

M(Mg2P2O7) (2*24+2*31+7*16)= 222 g/mol hvoraf 62 g/mol er P
dvs.
mængdeforholdet P:Mg2P2O7 = 62:222

P i 0,153 g Mg2P2O7 = (0,153 g)*(62/222) = 0,04273 g

forholdet
P/prøvemængde = (0,04273 g)/(0,180 g) = 0,237387 = 23,7%

Skriv et svar til: syrebaserreaktioner! Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.