Matematik

Monotoniforhold for f???

10. april 2008 af LavendelDrøm (Slettet)
Håber nogen kan hjælpe mig med nederstående opgaver? (gerne med så meget forklaring dertil som muligt, så jeg forhåbentligt kan fatte bare lidt af det...)

1)
Har en funktion: f(x) = 2x^3 + 3x^2 -12x , x E [-3;2]

a) Bestem monotoniforholdene for f og angiv værdimængden for f ????

b) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne melle grafen f og linien m, der er givet ved ligningen y = -3x ????

c) Bestem vha. stamfunktioner arealet af området i 2.kvadrant hvor linien m og grafen f afgrænser????

____________________________________________________
2) endvidere forstår jeg ikke hvordan man bestemmer en ligning for en tangent i et bestemt punkt?

Har et eksempel på en opgave:

f(x) = x^2+ 2/x
Hvor jeg skal bestemme ligningen for tangenten i punktet P(2,f(2)) , og udover denne ligning skal der findes et andet punkt tangenten yderligere har til fælles med grafen, men hvordan?





Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af Isomorphician

1
a) differentier og find f'(x) = 0
b) sæt f(x) = y
c) skæringspunkterne i b) er dine grænsepunkter til det bestemte integrale.

2
tangentligningen:
y = f'(x0)*(x-x0) + f(x0)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2008 af mathon

skæring mellem f og m

2x^3 + 3x^2 - 12x = y = -3x eller

2x^3 + 3x^2 - 12x = -3x

2x^3 + 3x^2 - 9x = 0

x*(2x^2 + 3x - 9) = 0, hvilket gælder
for
x = 0
og
2x^2 + 3x - 9 = 0, en 2.gradsligning som du løser

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2008 af mathon

da f(x)>=g(x) for x€[-3;0]
gælder

0
S(f(x)-g(x))dx = A
-3

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2008 af mathon

g(x) = -3x

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2008 af mathon

2)
f(x) = x^2+ 2/x
f(2) = 2^2+ 2/2 = 4+1 = 5

f'(x) = 2x-2/x^2
f'(2) = 2*2-2/2^2 = 4-(1/2) = (7/2)

tangenten er en ret linje gennem P(2,5) med hældningstal (7/2)
y = ax+b ......

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2010 af Saraoa (Slettet)

 Til opgave b)

Hvis nu man løser ligningen = 0 og finder de to x-værdier, hvad skal man så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2012 af katrinesh (Slettet)

Nolge der kan uddybe opgave b og c :)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2012 af Isomorphician

#7: Hvor går du i stå?


Skriv et svar til: Monotoniforhold for f???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.