Matematik
Tangent vha. normalvektor
11. april 2008 af
touchofpink (Slettet)
Jeg har her en opgave som jeg har siddet og fedtet med men jeg synes ikke jeg kommer nogen vejne, håber nogen kan hjælpe mig!
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved ligningen: y=3x^2-5x+4
linjen t er tangent til P, der har n=
(2/3)
(1/3)
som normal vektor. så skal førstekoordinaten til røringspunktet for t findes.
Jeg har fundet hatvektoren til n, da dette må være tangentens retningsvektor, men herfra er jeg helt blank i hvad jeg skal gøre... nogen der kan give mig et hint??
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved ligningen: y=3x^2-5x+4
linjen t er tangent til P, der har n=
(2/3)
(1/3)
som normal vektor. så skal førstekoordinaten til røringspunktet for t findes.
Jeg har fundet hatvektoren til n, da dette må være tangentens retningsvektor, men herfra er jeg helt blank i hvad jeg skal gøre... nogen der kan give mig et hint??
Skriv et svar til: Tangent vha. normalvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
