Kemi

kemi opg 3.3

05. september 2004 af nadia0 (Slettet)
En vandig opløsning af HF kaldes flussyre.
I en sådan opløsning hersker ligevægten:

HF(aq) + H20(l) -> F-(aq) + H3O(aq)


a) opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kc.

Ved 25 grader bestemmes føægende ligevægtskoncentrationer i en flussyre:
[HF]= 0,114 M
[F-]= 0,0063 M
8H3O] = 0,0063 M

b) beregn Kc ved 25 grader.

c) hvorledes vil ligevægten forskydes ved fortynding.


a)er det sådan:
[F-(aq)] * [H3O(aq)] / [HF(aq)] + [H20](l)

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2004 af Kathrine_m (Slettet)

Har selv lavet den opgave sidste år.
Håber dette kan hjælpe. Ønsker du beregningerne eller kun hjalp???

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2004 af frodo (Slettet)

a) næsten.. rene stoffer indgår med deres molbrøk. Og da denne for vand vil være meget tæt på 1 i fortyndende opløsninger, udgår den helt!

b) indsæt tallene i udtrykket

c)ved en 2 grads-fortynding, bliver alle koncentrationer, hvorved kc bliver(½*½)/½=½ af før. Når kC bliver formindsket, hvilken vej går det så. Og hvordan passer det med normal diccociation af en syre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2004 af frodo (Slettet)

c) bliver alle koncentrationer HALVERET!!

Svar #4
05. september 2004 af nadia0 (Slettet)

#1..... det vil være godt hvis jeg havde facit, så ved jeg nemlig om jeg har regnet rigtig el forkert ud.....

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2004 af Damon (Slettet)

Du behøver ikke at skrive (aq) når du angiver det som koncentrationen da koncentrationer opgives for opløste stoffer.
Opløsningsmidlet (her vand) indgår i reaktionsbrøken med sin molbrøk. I meget fortyndede opløsninger sættes molbrøkken lig med 1.

Svar #6
05. september 2004 af nadia0 (Slettet)

hvis det fortyndes går det mod venstre....

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2004 af frodo (Slettet)

nej.. når reaktionsbrøken er mindre end kc, går det mod højre..

Og når en opl. af syre/base fortyndes, vil meget mere af syren/basen dissocieres dvs. spaltes. dissociationsgraden / protolysegraden stiger!!

Svar #8
05. september 2004 af nadia0 (Slettet)

a) [F-] * [H3O] / [HF] + [H20(l)]...?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2004 af Damon (Slettet)

b) ([F-] * [H3O+]) / ([HF] * x(H2O)) = kc <=>
([F-] * [H3O+]) / [HF] = kc <=>
(0,0063 M * 0,0063 M) / 0,114 M = kc <=>
3,969*10^-1 M^2 / 0,114 M = kc <=>
3,482 M = kc

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2004 af frodo (Slettet)

kc=[F-]*[H3O+]/[HF]

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2004 af Damon (Slettet)

#8 reaktionsbrøken opskrives således:

([produkt nr1]*[produkt nr2])/([reaktant nr1]*[reaktant nr2])

Når der står plus i reaktionsskemaet bliver det til gange i reaktionsbrøken.

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2004 af frodo (Slettet)

og et gange bliver til en potensopløftning!!

Svar #13
05. september 2004 af nadia0 (Slettet)

mange tak.....

forresten #7 jeg har ikke haft om syre-baser endnu.........

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. september 2004 af frodo (Slettet)

sorry.. så er det selvfølgelig heller ikk nemt!

Svar #15
05. september 2004 af nadia0 (Slettet)

1) C(s) + H2O(g) -> H2(g) + CO(g)


2) KClO3(s) -> K+(aq) + Cl03-(aq)


3) NH4+(aq) + H2O(l) -> NH3(aq) + H3O+(aq)


a) opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kp hørende til ligevægten 1....

b) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kc hørende til hver af ligevægten 2 og 3.........

hvordan skal jeg regne det når det er gas.......?

Svar #16
06. september 2004 af nadia0 (Slettet)

.......???

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2004 af Damon (Slettet)

a) (p(H2)*p(CO)) / (x(C)* p(H2O)) = Kp


b) ([K+]*[ClO3-]) / x(KCLO3) = Kc
([NH4+] + x(H2O)) / ([NH3] * [H3O+])

Brugbart svar (0)

Svar #18
06. september 2004 af Damon (Slettet)

den sidste er også lig Kc

Svar #19
06. september 2004 af nadia0 (Slettet)

ok tak Damon....men hvorfor sætter man p i parantesene.. er det sådan for Kp...

Svar #20
06. september 2004 af nadia0 (Slettet)

a) p[H2]*p[CO] / x[C]* p[H2O] = Kp
er det sådan hvis man skriver det.....

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.