Matematik
bestem a.
13. april 2008 af
Zuper Zøde Zimon (Slettet)
hej.
jeg har en lille opgave jeg sidder og kæmper med. håber der er en der kan hjælpe ville være kanon.
...
formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen:
f(x) = x^(0.2)+a,x (tilhøre mængden tegn) [o;1]
hvor a er positivt tal.
bestem a, så denne skåls rumfang bliver 4?
...
håber i kan hjælpe mig for er på meget bar grund.
MVH simon
jeg har en lille opgave jeg sidder og kæmper med. håber der er en der kan hjælpe ville være kanon.
...
formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen:
f(x) = x^(0.2)+a,x (tilhøre mængden tegn) [o;1]
hvor a er positivt tal.
bestem a, så denne skåls rumfang bliver 4?
...
håber i kan hjælpe mig for er på meget bar grund.
MVH simon
Svar #1
14. april 2008 af sigmund (Slettet)
Rumfanget af skålen er givet ved
^2\,dx,
$)
hvor f(x) = x^(0.2)+a og der skal integreres fra 0 til 1. Skålens rumfang er således
^2\,dx.
$)
Dette giver dig et udtryk for V, hvor a indgår. Dette sættes så lig 4, og ligningen løses, hvorved du får den ønskede værdi af a.
hvor f(x) = x^(0.2)+a og der skal integreres fra 0 til 1. Skålens rumfang er således
Dette giver dig et udtryk for V, hvor a indgår. Dette sættes så lig 4, og ligningen løses, hvorved du får den ønskede værdi af a.
Skriv et svar til: bestem a.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
