Matematik
ligning.
14. april 2008 af
Græskanin (Slettet)
nogen der kan hjælpe med at løse en ligning? (;
5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2(8-4x)
- altså har prøvet at løse den vildt mange gange s;´. først fik jeg 6,6 & så 3,36 .
5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2(8-4x)
- altså har prøvet at løse den vildt mange gange s;´. først fik jeg 6,6 & så 3,36 .
Svar #1
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)
5(x+7)-2(x-9)=6x+2(8-4x)
<=>
5x+35-(2x-18)=6x+16-8x
<=>
5x+35-2x+18=6x+16-8x
<=>
3x+53=-2x+16
<=>
5x=-37
<=>
x=-37/5
Tag den i små skridt, hvis du er usikker.
<=>
5x+35-(2x-18)=6x+16-8x
<=>
5x+35-2x+18=6x+16-8x
<=>
3x+53=-2x+16
<=>
5x=-37
<=>
x=-37/5
Tag den i små skridt, hvis du er usikker.
Svar #3
14. april 2008 af JDS (Slettet)
Du skal beregne parenteserne ud først, derefter isolere (bemærk at minus gange minus giver plus i den anden parentes):
5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2(8-4x)
5x + 35 - 2x + 18 = 6x + 16 - 8x
3x + 53 = -2x + 16
5x = - 37
x = -37/5 = - 7,4
5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2(8-4x)
5x + 35 - 2x + 18 = 6x + 16 - 8x
3x + 53 = -2x + 16
5x = - 37
x = -37/5 = - 7,4
Skriv et svar til: ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
