Matematik
Bestem V som en funktion af r.
15. april 2008 af
BusterB (Slettet)
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver
ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en
metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4 dm2, gælder, at
2 phi r h + 4 phi^2 = 4 og V= phi r^2 h - 4/3 phi r^3
,
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og
V (dm3 ) er metalgenstandens rumfang.
a) Bestem V som funktion af r.
Hvordan gør man så lige det?:)
ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en
metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4 dm2, gælder, at
2 phi r h + 4 phi^2 = 4 og V= phi r^2 h - 4/3 phi r^3
,
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og
V (dm3 ) er metalgenstandens rumfang.
a) Bestem V som funktion af r.
Hvordan gør man så lige det?:)
Svar #1
15. april 2008 af peter lind
Løs den første ligning med hensyn til h og sæt resultatet ind i den anden ligning.
Skriv et svar til: Bestem V som en funktion af r.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
