Matematik
Tagentligning der er parallell
15. april 2008 af
milsen1989 (Slettet)
hej ville høre om der ikke er nogle som kan hjælpe med en opgave som jeg ikke rigtig kan finde ud af.
opgaven lyder således:
en cirkel er givet ved ligningen x^2+4x+y^2-6y-23=0
en linje med ligningen 3x-4y-4=0
cirklen har to tagenter t1 og t2, der er parallelle med linjen.
b) Bestem en ligning for hver af disse tangenter
håber i kan hjælpe eller bare give mig et hint.
mange tak for hjælpen
opgaven lyder således:
en cirkel er givet ved ligningen x^2+4x+y^2-6y-23=0
en linje med ligningen 3x-4y-4=0
cirklen har to tagenter t1 og t2, der er parallelle med linjen.
b) Bestem en ligning for hver af disse tangenter
håber i kan hjælpe eller bare give mig et hint.
mange tak for hjælpen
Svar #1
15. april 2008 af mathon
linjen:3x-4y-4=0 eller
y = (3/4)x-1
cirklen: (x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2
se i øvrigt
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489388
y = (3/4)x-1
cirklen: (x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2
se i øvrigt
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=489388
Skriv et svar til: Tagentligning der er parallell
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
