Matematik

ligning

15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hvis man har en andengradsligning og man ved at den har kun har én løsning og man skal bestemme c - hvordan gøres dette så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Beregn diskriminanten og sæt den lig 0.

d=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

Jeg har mange notater om det, Ehhem måske skulle jeg sætte det ind her på siden.

Svar #3
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#2 Ville være dejligt (:

Svar #4
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#1 hvis der på c's plads i funktionen bare står c, vil det så sige, at c=0 ?

.. og hvad gøre man efter man har regnet diskriminanten?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2008 af mathon

d = b^2-4ac = 0

4ac = b^2

c = (b^2/(4a)) = a*(b/(2a))^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2008 af mathon

c = a*(b/(2a))^2,
hvor
(b/(2a))^2>0, hvoraf
1) c0 for a>0

Svar #7
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#5 hvad mener du med den sidste formel: c = (b^2/(4a)) = a*(b/(2a))^2

og jeg har stadigvæk ikke fået mit svar i #4 - "c = (b^2/(4a)) = a*(b/(2a))^2"

Svar #8
15. april 2008 af Lisa02 (Slettet)

#6 sorry to say, but I just don't get it!?

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.