Matematik

fordoblingskonstant (finde x)

16. april 2008 af AJ2008 (Slettet)
hej hvis jeg har følgende:

55,8 = log(2) / log(a)

hvordan finder jeg så a ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2008 af Sherwood (Slettet)

55,8=log(2)/log(a)
<=>
log(a)=log(2)/55,8
<=>
a=10^(log(2)/55,8)

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

55,8 = log(2)/log(a)
<=>
log(a) = log(2)/55,8

Benyt nu at 10^log(z) = z

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2008 af dnadan (Slettet)

Ved at isolere a.... gang med log(a) på begge sider, divider herefter med 55.8 på begge sider, for herefter at udnytte at 10^(log(x))=x

Svar #4
16. april 2008 af AJ2008 (Slettet)

så log betyder bare at 10^x

så log(2) = 10^2 ?

eller nej det kan ikke passe...

hvad betyder/gør log?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2008 af dnadan (Slettet)

log(x) betyder log(x), l0^x betyder 10^x, benyt blot, at disse to funktioner ophæver hinanden.

Svar #6
16. april 2008 af AJ2008 (Slettet)

så log(2) er det jeg skal have i 10^x for at 2

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2008 af dnadan (Slettet)

#6
se #1, han har faktisk skrevet svaret.

Svar #8
16. april 2008 af AJ2008 (Slettet)

OK :)

Siger tak for de hurtige svar

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Korrekt.

Skriv et svar til: fordoblingskonstant (finde x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.