Matematik

Ligning !

16. april 2008 af PeteWentz (Slettet)
2x (x-4) = 12 + (5+12x) * x

Jeg kan simpelthen ikke få den løst!
Bliver ved med at få: x=0,923... , men det synes bare ikke at passe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2008 af Danielras (Slettet)

Hvad skal der stå efter 2x? Hvis det (som normalt) er gange, så er der ingen reelle løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2008 af 1234567ii (Slettet)

2x(x-4)=12+(5+12x)*x

=

2x(x-4)=12+(12x+5)*x

=

2x(x-4)=12+(x(12x)+x(5))

=

2x(x-4)=12+(12x^(2)+5x)

=

(2x(x)+2x(-4))=12x^(2)+5x+12

=

(2x^(2)-8x)=12x^(2)+5x+12

=

2x^(2)-8x-12x^(2)-5x=12

=

-10x^(2)-8x-5x=12

=

-10x^(2)-13x=12

=

-10x^(2)-13x-12=0

=

10x^2+13x+12=0

Hvilket er lig en 2. gradsligning :) Så kan du resten selv :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2008 af Da-ted (Slettet)

#1
Kan heller ikke finde nogen løsning. min diskriminant er mindre end 0

Svar #4
16. april 2008 af PeteWentz (Slettet)

Undskyld undskyld undskyld.

Jeg kom til at skrive 12x istedet for 2x /:
Den rigtige ligning ser således ud:

2x * (x-4) = 12 + (5+2x) * x

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2008 af Danielras (Slettet)

Hvis du ganger ind får du:

2x^2 - 8x = 12 + 5x + 2x^2

Herfra kan du nok selv løse den.

Svar #6
16. april 2008 af PeteWentz (Slettet)

Det er også det jeg har gjort, og så får jeg:

-8x-5x = 12

=

-15x = 12

=

(-15x/-15) = (12/-15)

Derved får jeg 0,923077.. Kan det passe?


(:


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2008 af Da-ted (Slettet)

-8-5 er ikke -15 (:

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2008 af Danielras (Slettet)

Du mener -13x, men ja.
Det ser dog noget pænere ud som -(12/13).

Svar #9
16. april 2008 af PeteWentz (Slettet)

Nej nej nej mener -13.

... men det giver så 0,923077...

For helvede jeg kludrer rundt i det her (': hehe

Svar #10
16. april 2008 af PeteWentz (Slettet)

Okay, hehe.
Mange tak for hjælpen alle sammen (:

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Du kan altid tjekke dit resultat ved, at indsætte din x-værdi i ligningen. Så skulle der jo helst stå det samme, på begge sider af lighedstegnet:)

Skriv et svar til: Ligning !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.