Matematik
Løsning af en ligning med et tal opløftet i x
18. april 2008 af
wauw (Slettet)
Halløjza :)
Jeg har en matematikopgave for, hvor 1,3 er opløftet i x.
2 = 1,3^x
Er der nogle, der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
Jeg har en matematikopgave for, hvor 1,3 er opløftet i x.
2 = 1,3^x
Er der nogle, der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
Svar #1
18. april 2008 af tuba88 (Slettet)
log(a^x)=x*log(a)
så du tager logoritmen på begge sider
log(2)=log(1,3^x) <-> log(2)=x*log(1,3)
<-> x=log(2)/log(1,3)
så du tager logoritmen på begge sider
log(2)=log(1,3^x) <-> log(2)=x*log(1,3)
<-> x=log(2)/log(1,3)
Svar #2
18. april 2008 af juventuz (Slettet)
Den kan fx løses med log. Har du lært om det?
Eksempel:
a=b^x
log(a)=x*log(b)
x=(log(a))/(log(b))
Eksempel:
a=b^x
log(a)=x*log(b)
x=(log(a))/(log(b))
Skriv et svar til: Løsning af en ligning med et tal opløftet i x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
