Matematik

geometri

18. april 2008 af Pernille-2 (Slettet)
Hej,
jeg har denne opgave:
I trekant ABC er vinkel A = 72 grader , b = 4,1 og c = 3,8 .
a) Tegn en model af trekanten, og beregn længden af siden a. - jeg har fået den til 12,2 ved at bruge tan(v)= 4,1* tan(72), er det rigtigt ?

b) Beregn længden af højden på siden b.
er der nogen, der kan give mig et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2008 af dnadan (Slettet)

a) cosinus relationen

b) tegn højden fra B på siden b, så vil du måske få en idé :)

Svar #2
18. april 2008 af Pernille-2 (Slettet)

så får jeg den til 21,2 kan det passe?

jeg forstår ikke hlet hvad du mener i opg b (:?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2008 af math-freak++ (Slettet)

#0 a) Nej, det er ikke rigtigt. Løsningen behøves ikke at være entydig, så det går ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2008 af mathon

a = [b^2+c^2-2*b*c*cos(A)]^0,5 = [4,1^2+3,8^2-2*4,1*3,8*cos(72°)]^0,5 = 4,65

h_b = c*sin(A) = 3,8*sin(72°)

Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.