Tysk
3 sætninger med bestemte fejl
19. april 2008 af
P.L. (Slettet)
Hej alle sammen:)
Det ville være dejligt hvis der var nogle der gad hjælpe mig. Jeg har afleveret en tysk aflevering som jeg har fået igen, hvor min lærer har skrevet hvilke fejl der er og hvad de drejer sig om, så skal jeg rette den igennem og aflevere den igen. Men der er 3 sætninger jeg er i tvivl om:
OBS: der er parrentes om de forkerte ord, og min lærers forklaringer på fejlene.
- Nach sieben Jahren, (stieß) sie (zu) einem Fest noch einmal auf einander.
stiess= kongruensfejl, dvs. forkert personendelse på verbet iforhold til grundleddet.
zu= forkert ordvalg.
- hatten sie bestimmt nicht (gerechnen).
gerechnen= stavefejl, omlyd, store og små bogstaver, orddeling, mv.
- Sie beide haben (ein) Freund bekommt
Ein= forkert analyse af sætningen, og dermed fejl i kasus. Har prøvet at analysere sætningen men er i tvivl om ein skal stå i akkusativ eller dativ og om det dermed kommer til at hedde einem eller einem?
Tak for hjælpen:)
Det ville være dejligt hvis der var nogle der gad hjælpe mig. Jeg har afleveret en tysk aflevering som jeg har fået igen, hvor min lærer har skrevet hvilke fejl der er og hvad de drejer sig om, så skal jeg rette den igennem og aflevere den igen. Men der er 3 sætninger jeg er i tvivl om:
OBS: der er parrentes om de forkerte ord, og min lærers forklaringer på fejlene.
- Nach sieben Jahren, (stieß) sie (zu) einem Fest noch einmal auf einander.
stiess= kongruensfejl, dvs. forkert personendelse på verbet iforhold til grundleddet.
zu= forkert ordvalg.
- hatten sie bestimmt nicht (gerechnen).
gerechnen= stavefejl, omlyd, store og små bogstaver, orddeling, mv.
- Sie beide haben (ein) Freund bekommt
Ein= forkert analyse af sætningen, og dermed fejl i kasus. Har prøvet at analysere sætningen men er i tvivl om ein skal stå i akkusativ eller dativ og om det dermed kommer til at hedde einem eller einem?
Tak for hjælpen:)
Svar #1
19. april 2008 af P.L. (Slettet)
hov skrev forkert til sidst, mente selvfølgelig einen eller einem:)
Skriv et svar til: 3 sætninger med bestemte fejl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
