Matematik
radius af kugle
20. april 2008 af
louisedd (Slettet)
Formlen for overfladeareal af en kugle er A = 4*pi(3.14)*radius i anden , hvor A er kuglens overfladeareal og r dens radius.
a) Bestem radius af en kugle med overfladeareal 1000 cm3.
Håber i forstår formlen.
Skal jeg så ikke regne 4*pi ud?
Og hvad så efter?
a) Bestem radius af en kugle med overfladeareal 1000 cm3.
Håber i forstår formlen.
Skal jeg så ikke regne 4*pi ud?
Og hvad så efter?
Svar #4
20. april 2008 af louisedd (Slettet)
ja, det ved jeg godt.
men jeg kan desværre ikke finde ud af ligninger og sådan nogle ting :)
afslutter heldigvis også matematik til sommer :)
Jeg er virkelig helt lost i denne opgave.
men jeg kan desværre ikke finde ud af ligninger og sådan nogle ting :)
afslutter heldigvis også matematik til sommer :)
Jeg er virkelig helt lost i denne opgave.
Svar #5
20. april 2008 af Isomorphician
Det skulle du da gerne have lært i folkeren...
1000 = 4*pi*r^2
Der divideres med 4*pi på begge sider:
1000/(4*pi) = r^2
Kvadratroden tages på begge sider:
kvrod(1000/(4*pi)) = r
1000 = 4*pi*r^2
Der divideres med 4*pi på begge sider:
1000/(4*pi) = r^2
Kvadratroden tages på begge sider:
kvrod(1000/(4*pi)) = r
Skriv et svar til: radius af kugle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
