Matematik
sætte ind i formel
20. april 2008 af
louisedd (Slettet)
Opg. 8
I plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales det at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. Sammenhængen mellem træhøjden og den anbefalede tæthed kan beskrives ved følgende matematiske model:
y = 168 000 · x-2,
hvor y er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt i meter.
a) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?
b) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr.hektar.
Kilde: Praktisk skovdyrkning, Da Danske Skovforeninger, 1991.
i a'eren?
sætter jeg ikke bare 15 in på x's plads?
b'eren? ingen anelse
I plantager bliver rødgraner plantet meget tæt. I et hæfte om skovdyrkning anbefales det at foretage udtynding, efterhånden som træerne bliver højere. Sammenhængen mellem træhøjden og den anbefalede tæthed kan beskrives ved følgende matematiske model:
y = 168 000 · x-2,
hvor y er den anbefalede tæthed, målt i rødgraner pr. hektar, og x er træhøjden, målt i meter.
a) Hvilken tæthed skal 15 meter høje rødgraner have ifølge modellen?
b) Bestem den træhøjde, for hvilken der anbefales en tæthed på 3000 rødgraner pr.hektar.
Kilde: Praktisk skovdyrkning, Da Danske Skovforeninger, 1991.
i a'eren?
sætter jeg ikke bare 15 in på x's plads?
b'eren? ingen anelse
Svar #1
20. april 2008 af Sentinox (Slettet)
a) Jo...
b) Løs hvornår y=3000 (antaget at y er målt i hektar...)
b) Løs hvornår y=3000 (antaget at y er målt i hektar...)
Skriv et svar til: sætte ind i formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
