Matematik

nulpunkter

20. april 2008 af _rie_ (Slettet)
min opgave lyder:

bestem nulpunkter for funktionen f(x)= x^3 - 12 x


hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=0

Du skal finde nulpunkterne (rødderne, de steder hvor grafen skærer x-aksen)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Brug nulreglen til at løse ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Romulus (Slettet)

Sæt funktionen lig 0, og løs den..

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af Romulus (Slettet)

Argh, my bad, too slow :-)

Svar #5
20. april 2008 af _rie_ (Slettet)

ja. jeg læste mig godt frem til, at jeg skal bruge nulreglen, men hvordan bruger man den i praksis?

Svar #6
20. april 2008 af _rie_ (Slettet)

#3 ja, noget med at man skal sætte en parantes eller noget. men hvordan gør man, når det er en 3. gradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Nulreglen: Sæt uden for en parentes. Herefter skal minimum et led give 0 for at facit kan give 0. Dermed kan du bestemme x-værdierne.

Svar #8
20. april 2008 af _rie_ (Slettet)

okay. lige for at skære det helt ud i pap, så jeg forstår det:
f(x)= x^3 - 12 x

x(x^2-12)

eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

0=x(x^2-12)

Jep. Herefter skal enten:

x=0 v x^2-12=0

Du skal så bestemme x-værdierne. (Den ene er givet på forhånd)

Svar #10
20. april 2008 af _rie_ (Slettet)

nu spørger jeg lige dumt igen. hvordan bestemmer man så x-værdierne?

Svar #11
20. april 2008 af _rie_ (Slettet)

nårh, vent. skal x^2 -12 = 0 så regnes som en normal 2. gradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Præcis.

Skriv et svar til: nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.